Parović: U Sofiji politika EU prema regionu doživela krah 1Foto: miroslavparovic:rs

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović smatra da je u Sofiji pred očima čitavog sveta politika EU prema našem regionu doživela totalni krah.

Pre svega Španija je jasno stavila veto na bilo kakvu ideju o „evropskoj perspektivi tzv. Republike Kosovo“ i na tome mi Srbi moramo biti zahvalni. Drugo, svaku iluziju oko kompromisnog rešenja za Kosmet je raspršio američki izaslanik na ovom samitu, Hašim Tači koji je izneo detalje američkog viđenja kompromisa, a to je da Srbija prizna Kosovo i da ova lažna država dobije stolicu u UN, što je apsolutno neprihvatljivo svakome u Srbiji ko ima iole razuma i makar mrvicu dostojanstva. Treće, Emanuel Makron je jasno rekao da u dogledno vreme nema ništa od proširenja EU, navodi se u Parovićevom saopštenju.

Parović navodi da je EU nemoćna da se suoči sa američkim uticajem u regionu i zbog svog unutrašnjeg problema sa Španijom nema više niti jedan mehanizam da posreduje u pronalasku bilo kakvog održivog rešenja za Kosovo i Metohiju. Državni vrh Srbije konačno mora sa time da se suoči i da započne politiku unutrašnjeg otpora poniženju koje nam se sprema. Ukoliko ubrzo ne bude uključena politička, društvena i najšira javnost vlast u Beogradu rizikuje da bude gurnuta u veliku unutrašnju krizu i strašne podele u narodu, a što je uvereni smo i cilj svih neprijatelja Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari