Pastor osuđuje izjave Jeremića 1Foto: N1

Najoštrije osuđujem današnju izjavu Vuka Jeremića kojom, u svrhu napada na Vladu Srbije, iznosi najgrublje neistine na račun jedne prijateljske susedne države, izjavio je danas član predsedništva Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor.

Pastor u izjavi navodi dabi Jeremić kao bivši ministar spoljnih poslova trebalo da zna da su dobrosusedski odnosi i stabilnost u regionu osnovne pretpostavke razvoja naše zemlje.

Izjava o „ogradama prema Srbiji kroz koje Vlada Mađarske pušta struju“ je pokušaj potkopavanja odličnih odnosa između Srbije i Mađarske, što je dostignuće Vlada Aleksandra Vučića i Viktora Orbana, čemu je i SVM doprinosio, ističe Pastor.

On je osenio da su dve dosadašnje zajedničke sednice dve Vlade, građanima sa obe strane granice, donele konkretne infrastrukturne projekte što je pretpostavka ekonomskog oživljavanja pograničnih područja.

Bivši ministar spoljnih poslova koji je za vreme svog mandata radije i češće posećivao druge kontinente nego države u regionu, ni u svojstvu predsedničkog kandidata – koji doduše još unije uspeo da prikupi 10.000 potpisa – ne bi trebalo da daje izjave koje dovode u opasnost odnose između Srba i Mađara koji su najbolji u proteklih sto godina, konstatuje Pastor.

Stavovi Saveza vojvođanskih Mađara su od početka migrantske krize poznati i nepromenjeni: na prvom mestu Vladi Srbije treba da bude bezbednost svojih građana. O tome sam i u Narodnoj skupštini više puta govorio, istakao je Pastor.

On je naglsio da se, međutim, ne može osporiti da se Vlada Srbije uspešno bori i sa tim globalnim problemom.

Uprkos tome što je kroz našu teritoriju prošlo oko milion migranata u poslednje dve godine, nije došlo do ozbiljnijeg narušavanja bezbednosti naših građana. SVM će na tome insistirati i u budućnosti, rekao je Pastor. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari