Gradski odbor Demokratske stranke saopštio je juče da su prethodnih noći uništavane table s natpisom ulice Bulevar Zorana Đinđića na Novom Beogradu. Maja Videnović, potpredsednica beogradskog odbora DS, izjavila je za Danas da je naziv ulice precrtavan auto-sprejom i lakom i da su nepoznati vandali to najverovatnije činili dve noći, u sredu i četvrtak.
– Građani su nam javili da su na više mesta na Bulevaru Zorana Đinđića videli table s prešaranim nazivom ulice. O tome ćemo i zvanično obavestiti sve nadležne službe – rekla je Videnović.
U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije juče popodne je rečeno Danasu da oni, kao ni SUP Beograd, nisu obavešteni o ovom slučaju, niti da su dežurne patrole prijavile incident.
Potpredsednica Gradskog odbora DS ističe da ova stranka „neće postupiti onako kako vandali žele i izaći na ulicu“.
– Njihova namera je da nas isprovociraju, da izađemo na ulicu kako bismo protestovali ili postavljali nove table. Nećemo to raditi, već pozivamo sve one koji su nadležni da hitno reaguju, da otkriju počinioce i spreče da se nešto slično ponovi. Takođe, pozivamo građane da poštuju odluke državnih organa i Skupštine grada, koji su se odazvali peticiji koju je potpisalo više od 30 hiljada Beograđana da ulica dobije naziv Bulevar Zorana Đinđića – kaže Maja Videnović.
DS podseća da su, posle akcije lepljenja plakata sa imenom Ratka Mladića u organizaciji Srpske radikalne stranke, „na Novom Beogradu učestali vandalizmi poput ovog“ i poziva „inspiratore sličnih akcija da odustanu od poziva da se na nezakonit način menjaju odluke državnih organa“.