Pavićević neće da se učlani u DS 1Foto: FoNet Kostadin Kamenov / FoNet

Vladimir Pavićević, doskorašnji poslanik i član Nove stranke, neće se učlaniti u DS ili u neku drugu partiju posle odlaska iz Nove stranke.

Ukoliko ostane pri tom stavu, on neće moći da bude generalni sekretar Demokratske stranke, jer je za tu funkciju, bar do sada, bilo neophodno članstvo u toj partiji. Prema nezvaničnim spekulacijama, novi predsednik DS Dragan Šutanovac je Pavićevića želeo na mestu generalnog sekretara partije.

– Ne postajem član nijedne stranke, kao što sam rekao i pre mesec i po. Mislim da ne može biti generalni sekretar neko ko nije član – rekao je za Danas Pavićević odgovarajući na pitanje kada će se učlaniti u DS s obzirom na to da je viđen za generalnog sekretara te stranke.

O odnosu sa Šutanovcem Pavićević je nedavno za naš list rekao da mu se Šutanovac brzo po parlamentarnim izborima javio i rekao da namerava da se kandiduje za predsednika DS.

– Moj komentar je bio da treba da se kandiduje i da pobedi na tim izborima. Šutanovac ima jaku volju i motiv da ojača DS. Ima iskustvo koje je u politici neophodno i čovek se drži date reči, što je u politici poželjno a retko. Moje iskustvo saradnje sa njim od početka 2014. do danas je takvo – kad god smo se dogovarali oko zajedničkog rada, bilo je kako smo se dogovorili. Nije bilo otezanja, izgovora da nije moglo baš tako i slično. Takav pristup strašno cenim u životu i u politici. Šutanovac je, dakle, podršku zaslužio – naveo je tada Pavićević.

Kako nezvanično saznajemo, o Srđanu Egiću se u DS „šuška“ kao mogućem kandidatu za generalnog sekretara ove partije. On je, kako nam je rečeno, bio u kampanji u Novom Sadu za Dragana Šutanovca i Igora Salaka. Naši sagovornici kažu da još ništa nije konačno odlučeno i ne znaju hoće li biti do 29. oktobra za kada je planirana skupština DS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari