Pavlović: DJB može podržati i Jeremića i Jankovića 1Foto: Medija centar

Strateški bi bilo bolje da je cela opozicija čekala da se lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić prvi izjasnio i rekao ko je kandidat SNS za predsednika Srbije, izjavio je potpredsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) Dušan Pavlović.

Pavlović je rekao da Vučićevo odlaganje odluke pokazuje da ne zna šta da radi i da „tapka u mraku, ne samo u pogledu predsedničkog kandidata, nego treba li paralelno da održi i parlamentarne izbore“.

Opozicija ne treba da mu olakšava, jer prvo njegova pozicija treba da ostane čista, pa onda mi da se izjasnimo, izjavio je Pavlović, objašnjavajući zašto DJB ne želi da kaže kojeg bi opozicionog kandidata podržao na izborima za šefa države.

Pavlović je rekao da DJB može da podrži ombudsmana Sašu Jankovića i bivšeg ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, jer „nisu bili deo toga što ne možemo da zaboravimo“.

Jeremić je bio ministar, ali nije učestvovao ni u jednoj zloupotrebi karakterističnoj za taj period, izjavio je Pavlović nedeljniku NIN.

Prema Pavlovićevim rečima, kontrola medija je bila izražena dok je Boris Tadić bio predsednik Srbije, ali je sada još gore.

Mi ćemo se pojavljivati u medijima kada nas pozovu, sa punom svešću da učestvujemo u triku: „Evo vam jedna emisija da se pojavite, pričajte sat i po o čemu hoćete, a onda vas sledećih šest meseci nema nigde“. U međuvremenu će se u ulozi lažne opozicije pojavljivati predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, izjavio je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari