Pelegrini: Slovačka ostaje pri nepriznavanju KiM 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Odnosi Slovačke i Srbije su odlični, iskreni i prijateljski, bez otvorenih pitanja, kao i da je trgovinska razmena veća, ali da ima prostora za njeno unapređenje, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je ovo rekao na sastanku sa predsednikom Vlade Slovačke Peterom Pelegrinijem sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i situaciji u regionu.

Vučić je slovačkom premijeru zahvalio na kontinuiranoj podršci evropskim integracijama Srbije, kao i na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i obavestio ga o problemima u dijalogu sa Prištinom.

„Verujem da Vaša poseta Srbiji predstavlja potvrdu obostranog interesa za jačanje političkog dijaloga na najvišem nivou i siguran sam da će ona pružiti dodatni podsticaj daljem unapređenju svih vidova saradnje između naše dve zemlje“, istakao je Vučić i pozdravio održavanje poslovnog foruma srpskih i slovačkih privrednika danas u Beogradu.

Pelegrini je istakao da Slovačka neće menjati svoj stav u odnosu na KiM, kao i da je veliki zagovornik ulaska Srbije u EU.

„Unija mora da pruži konkretnu perspektivu Srbiji“, istakao je premijer Pelegrini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari