Pešić: Vučić upravo montira uslužne stranke da prikrije kako je car go 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Sociolog Vesna Pešić izjavila je da je za bojkot izbora, navodeći da „već godinu dana opozicija traži da se uspostave slobodni i pošteni izbori, davani su detaljni predlozi stručnih nevladnih organizacija, od kojih nijedan nije prihvaćen“.

Ona je, za novi broj nedeljnika NIN, rekla da se „mediji još više zatvaraju i kontrolišu da do gradjana ne stigne ništa iz opozicionog tabora, pa sem Vučićeve propagande i skupštinskih prozivki, ne mogu ništa drugo da čuju“.

„Vučićev kabinet upravo montira i rasporedjuje uslužne stranke, kako se ne bi videlo da imamo jednostranački sistem i politički monopol, pa treba moderirati neke stranke na desno krilo do ekstremista, i malo lažnih ‘građanista’ na drugoj strani. Zato je i spustio cenzus na tri posto, s ciljem da ugura nemeštene figure u Skupštinu i prikrije da je car go“, rekla je Pešić. Ona je ocenila da treba i Savez za Srbiju (SZS) i svi „bojkotaši“ da zajedno rade i saradjuju do izbora, navodeći da „ne vidi zašto bi SZS, posle izbora ostao zajedno, jer nisu koalicija, različitih su političkih pogleda i programa“.

I sada, kad su u bojkotu Pokret slobodnih gradjana, Ne davimo Beograd, Dosta je bilo i Socijaldemokratska stranka, četiri stranke koje nisu u Savezu, bolje bi bilo da se svi zajedno zovu Grupa za bojkot, rekla je Pešić.

Ona veruje da će „svi opredeljeni za bojkot istrajati, da podvale neće biti“, a dodala je da to „ne znači da neko u nekoj opštini neće istupiti, što nije tako strašno neverstvo“.

„Ne pravimo od komarca magarca. Važno je da na republičkom nivou svi istraju u osvetljavanju izborne farse“, rekla je Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari