Jedan od pritvorenika u užičkom Okružnom zatvoru Bajram Rovčanin dojavio je užičkoj TV5 da su on i još četvorica pritvorenika pre tri dana započeli štrajk glađu. Povod za to je, kako je ovoj televiziji Rovčanin izjavio, njihov „loš tretman i bezrazložno prebacivanje u zatvoreno odeljenje ove ustanove“.

Jedan od pritvorenika u užičkom Okružnom zatvoru Bajram Rovčanin dojavio je užičkoj TV5 da su on i još četvorica pritvorenika pre tri dana započeli štrajk glađu. Povod za to je, kako je ovoj televiziji Rovčanin izjavio, njihov „loš tretman i bezrazložno prebacivanje u zatvoreno odeljenje ove ustanove“. Ljubiša Vučetić, upravnik zatvora koji se nalazi u centru grada, saopštio je, takođe ovoj televiziji, da se „još uvek utvrđuje da li su pritvorenici zaista započeli štrajk glađu“.
On je dodao da su „prema Rovčaninu i još nekoliko zatvorenika primenjene zakonom predviđene sankcije, jer su se a radne obaveze vratili u alkoholisanom stanju“. Danas je pokušao da proveri ovu informaciju, ali je upravnik užičkog zatvora juče bio službeno odsutan. Jedan od službenika rekao je Danasu da „kuhinja normalno radi i da svi uzimaju hranu“, ali da „zvaničnu informaciju o tome može jedino da ponudi upravnik“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari