Peta lista kandidata za lokalne izbore u Zaječaru 1Foto: Wikipedia

U trku za odborničke mandate u Skupštini Grada Zaječara nakon koalicije okupljene oko SNS “Aleksandar Vučić-Bržem jače, bolje”, Grupe građana “Boško Ničić-Pokret za Krajinu”, koalicije “Ivica Dačić- SPS-JS” i koalicije DS-SDS-LDP-NS “Dr Nenad Ristović-Pobeda za naš grad”, priključila se i Grupa građana “Svi za Zaječar”.

Ovu je listu, pod nazivom “Saša Mirković – Istrajno i časno za život“, na kojoj je 24 kandidata, danas proglasila Gradska izborna komisija grada Zajеčara. Nosilac liste i ujedno kandidat za gradonačelnika Zaječara je Saša Mirković. Dan ranije, listu kandidata za odbornike na kojoj je 18 kandidata, predala je Partija ujedinjenih penzionera u Zaječaru.

– PUPS je uvek na izbore izlazila u koalicijama sa drugim strankama, međutim ovoga puta izlazimo samostalno. Želja nam je i obaveza i potreba da 18 hiljada penzionera ima za koga da glasa, i da bude u situaciji da se opredeli za ovu partija koja pre svega brine o penzionerima, socijalno ugroženima, nezaposlenima. – kazao je Isidor Marković, potpredsednik GrO PUPS Zaječar, inače prvi na listi.

Predizbornu kampanju koalicija Ivica Dačić – SPS i Jedinstvena Srbija započela je konferencijom za novinare na kojoj je predstavljen program ove koalicije. Naglasak je stavljen na racionalno i transparentno trošenje budžetskih sredstava, manji broj plaćenih funkcionera, niže poreske stope, borbu protiv korupcije, aktivnu politika zapošljavanja, dovođenje investitora i otvaranje novih radnih mesta uz pomoć srpske Vlade.

-Želimo da zaposlimo mlade lekare, da unapredimo mrežu ambulanti naročito na selu i pokušavamo da razvijemo dostavu lekova na selu. Želimo da nastavimo rekonstrukciju škola, stabilne izvore finansiranja kulture, sportski klubovi ne smeju da budu prepušteni zakonima tržišta, sport mora da bude dostupan svima. Želimo da predložimo konkretna realna rešenja, ostvarljiva.- kazao je pored ostalog dr Mirko Nikolić predsednik GO SPS u Zaječaru, dodajući da ova koalicija želi da agrarni budžet bude od 5 do 10% ukupnog budžeta, da se razvije ruralna infrastruktura i da se obezbede stpendije za školovanje mladih sa sela.

Koalicija „Dr Nenad Ristović –Pobeda za naš grad“ započela je predizbornu kampanju u zaječarskim selima. Kandidat za gradonačelnika i nosilac ove liste dr Nenad Ristović poručio je da svako selo u zaječarskom okrugu mora ponovo postati mesto gde stanuje život. Za to je neophodan jedan zajednički cilj – da napokon prestane propadanje grada i ljudima budu vraćene vera i nada, da se može živeti bolje.

– Jesmo mi članovi različitih stranaka, ali to u ovom trenutku nije tako važno. Nas ne pokreće interes, već je naš jedini put da pokrenemo naš grad.Svi mi radimo neke druge poslove od kojih živimo. A ovim samo želimo da poručimo svima njima, da nam se sklone s puta, jer naš jedini put je da pokrenemo ovaj grad. – naglasio je Ristović koji da se politike ne bi ni prihvatio da se u Zaječaru bar malo bolje živi.

Lokalni izbori u Zaječaru zakazani su za 23. april.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari