PGS i MP pozivaju na bojkot izbora za mesne zajednice u Subotici 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Pokret građanske Subotice (PGS) i Mađarski pokret (MP), pozvali su građane i političke opcije, da bojkotuju izbore za Savete mesnih zajednica u Subotici, najavljene za 7. jul, jer su te institucije „izgubile smisao“.

„Mesne zajednice kao organizacije izgubile su smisao, a o svemu se odlučuje na višem nivou, vođeno interesima pojedinaca, umesto građana koji tamo žive. Odluke se donose u uskom krugu ljudi, prvenstveno u partijskim sedištima Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM)“, piše u apelu ove dve stranke.

PGS i MP su upozorili da se odluke u mesnim zajednicama u mnogim gradovima širom Srbije donose shodno partijskim interesima SNS, kao i prema „privatnim interesima uticajnih pojedinaca unutar stranaka na vlasti“ u određenoj lokalnoj samoupravi.

„Ne vidimo trenutno niti jedan razlog da građani učestvuju na izborima mesnih zajednica, koja su obična farsa i imitacija demokratije“, stoji u saopštenju.

Stranke smatraju da je bojkot izbora „jasna politička poruka građana“ trenutnim nosiocima vlasti na lokalnom nivou.

Predsednik Skupštine Subotice Tivadar Bunford, doneo je odluku o raspisivanju izbora za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji Grada Subotice, koji će biti održani 7. jula.

Odluka je doneta 5. juna, od kada teče rok za sprovođenje izbornih radnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari