Po čemu će članovi Vlade Srbije pamtiti 2017. godinu? 1Foto: Bojan Cvejić

Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, kaže za Danas da će pamtiti 2017. godinu po tome što je, nakon deset godina rekonstrukcije, otvoren Muzej savremene umetnosti u Beogradu.

– Po najboljem rangu na Duing biznis listi od kako postoji, po odličnim rezultatima reforma inspekcijskog nadzora, po temeljima koje smo uspostavili za stručno usavršavanje službenika, otvaranju još dva poglavlja, Partizanu, koji se posle 13 godina plasirao u nokaut fazu Ligu Evrope, po svetskim medaljama ćerke u plesu, po druženju sa svojom porodicom – navodi za Danas Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave.

Nela Kuburović, ministarka pravde, ističe za naš list da će godina na izmaku svakako biti zapamćena po početku primene novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici od 1. juna, koji je posle samo nekoliko meseci pokazao dobre rezultate – preko 20.000 prijava na koje su državni organi odgovorili brzo i efikasno i više od 7.000 izrečenih hitnih mera nasilnicima od strane suda.

– Iako je nažalost i ove godine bilo tragičnih slučajeva, primena ovog zakona je sigurno doprinela da životi mnogih žrtava budu spaseni. Naravno, kraj rada Haškog tribunala i selektivna pravda koju je ovaj sud primenjivao svakako ostavlja tamnu senku na postizanje pomirenja u regionu i zadovoljenje pravde za sve žrtve – dodaje Kuburović.

Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije, misli da je 2017. godina bila veoma dinamična godina u više aspekata.

Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, napominje za Danas da će godinu 2017. pamtiti po učincima Vlade Srbije u pronatalitetnim koracima, nakon mnogo leta, i ličnim tugama i traumama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari