Počasna članska karta NUNS-a reditelju Goranu Markoviću 1Goran Marković i Željko Bodrožić Foto: NUNS

Povodom godišnjice osnivanja Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), Izvršni odbor je doneo odluku da u ovoj godini za počasne članove proglasi Lasla Vegela, Gorana Markovića i Branislava Gutu Grubačkog, u znak priznanja za njihov doprinos ostvarenju ciljeva NUNS-a, saopšteno je danas.

Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić danas je u prostorijama tog udruženja uručio počasnu člansku kartu i plaketu proslavljenom reditelju i profesoru Fakulteta dramskih umetnosti Goranu Markoviću, koji zbog zauzetosti nije mogao da prisustvuje nedavnoj proslavi NUNS-a održanoj u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Bodrožić je podsetio da je cilj NUNS-a da „slobodno novinarstvo i pluralistički mediji postanu neupitne činjenice“ i da u ostvarenju tog cilja Udruženje ima mnoge saborce, formalno izvan profesije, ali suštinski povezanih sa novinarstvom i medijima.

„Marković, Vegel i Grubački su dosegli visoke domete u svojim profesijama i uz to dokazali javnim delovanjem svoju etičnost i hrabrost i bili uvek za slobodu misli i reči“, izjavio je Bodrožić.

Zahvaljujući se na imenovanju, Marković je rekao da mu je drago što je postao počasni član tog udruženja koje dve i po decenije istrajava u zaštiti prava novinara i bori se za slobodne medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari