Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić glasao je juče u Zdravstvenoj stanici na biračkom mestu 34 u centru Beograda, u pratnji supruge i dve kćerke. On je rekao da građani Srbije biraju između dva puta i odlučuju o svojoj budućnosti. Tadić je ocenio da su „stvari vrlo jasne“, a da je juče bilo prvo poluvreme.

Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić glasao je juče u Zdravstvenoj stanici na biračkom mestu 34 u centru Beograda, u pratnji supruge i dve kćerke. On je rekao da građani Srbije biraju između dva puta i odlučuju o svojoj budućnosti. Tadić je ocenio da su „stvari vrlo jasne“, a da je juče bilo prvo poluvreme.
– Drugo poluvreme čeka nas 3. februara i to će biti prilika da odlučimo još jednom – da osvojimo Evropu, bolji život, plate, penzije, veću sigurnost i bezbednost, da osvojimo Evropu svojim talentima, sposobnostima, nacionalnim i građanskim potencijalima – istakao je Tadić.
U društvu supruge, sina i snahe glasao je kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić, na biračkom mestu u vrtiću Zeka u Novom Beogradu. Nikolić je izjavio kako je ubeđen da je Srbiji potrebna promena i da su građani njega prepoznali kao čoveka koji će je doneti.
– Ubeđen sam da će Srbija noćas ili 3. februara dobiti promenu o kojoj toliko sanja. Bilo bi dobro da to završimo i ne izlazimo dva puta, ali neka bude, takav je zakon – naglasio je juče Nikolić.
Kandidat Nove Srbije Velimir Ilić glasao je u Osnovnoj školi Sveti Sava u naselju Atenica u Čačku, sa suprugom, kćerkom i sinom. On je izjavio kako očekuje da će kandidat Demokratske stranke Boris Tadić izgubiti izbore, zbog toga što se „nekorektno ponašao u izbornoj kampanji“. Ilić je naglasio da je kampanja DS bila „prljava“. On je ocenio da je kampanja za predsednika Srbije bila „kratka“, „nekorektna“ i „pristrasna“ i da su od početka favorizovana dva kandidata koje nije imenovao.
– Predsedničkim izborima počinju promene kojima će se Srbija vratiti na put na kojem se nalazila od 5. oktobra do 12. marta 2003. To je put koji simbolizuje političku viziju Zorana Đinđića i put na koji ovo društvo ima pravo u 21. veku – naveo je kandidat Liberalno-demokratske stranke Čedomir Jovanović.
On je glasao u Petoj beogradskoj gimnaziji u pratnji supruge.
Milutin Mrkonjić, koji je kandidat Socijalističke partije Srbije, glasao je sa suprugom u opštini Savski venac. On je rekao da očekuje bolji izborni rezultat od onog koji je SPS postigla na poslednjim parlamentarnim izborima.
– Svaki rezultat bolji od rezultata na parlamentarnim izborima za nas je uspeh, a tada smo imali 5,6 odsto glasova – rekao je Mrkonjić.
On je ukazao da će u slučaju njegovog izbornog poraza o eventualnoj podršci kandidatu u drugom krugu predsedničkih izbora u Srbiji odlučivati Glavni odbor SPS.
Pobednikom izbora pre objavljivanja rezultata smatrala je sebe kandidatkinja Pokreta snaga Srbije Milanka Karić, jer je, kako je rekla, „jedina dama među kandidatima“ Ona je prilikom glasanja na Dedinju, sa kćerkama i deverom, rekla da očekuje odličan izborni rezultat jer je Srbija zrela da na čelu države ima ženu.
U Subotici je glasao kandidat Mađarske koalicije Ištvan Pastor, sa suprugom i sinom. Posle glasanja Pastor je izjavio da računa na 80.000 glasova i podršku zajedničkom programu tri stranke vojvođanskih Mađara.
– Ovi izbori za nas znače novi sadržaj politiziranja vojvođanskih Mađara, jer prvi put u proteklih 13 godina tri stranke nastupaju sa zajedničkim programom – zaključio je Pastor.
On je naveo da će u drugom izbornom krugu podršku demokratskom kandidatu usloviti njegovom podrškom programu Mađarske koalicije.
Posle glasanja u Osnovnoj školi Bubanjski heroji u Nišu, kandidat Reformističke stranke Jugoslav Dobričanin rekao je da očekuje i drugi izborni krug, jer niko od kandidata neće dobiti dovoljan broj glasova za pobedu u prvom krugu.
Predsednički kandidat Narodne seljačke stranke i Ujedinjene seljačke stranke Marijan Rističević glasao je na biračkom mestu u osnovnoj školi u Novim Karlovcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari