Počela sednica, opozicija dočekivala ministre ispred Doma Narodne skupštine 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović (Arhiva)

Skupština Srbije počela je danas sednicu na kojoj članovi Vlade Srbije odgovaraju na pitanja poslanika, a pre početka nekoliko opozicionih poslanika dočekalo je ministre ispred Doma Narodne skupštine sa kojima su ušli u verbalni sukob.

Poslanici Dveri Boško Obradović i Marija Janjušević, poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić i samostalna poslanica Ana Stevanović ispred skupštine su držali fotografije ministara u Vladi Srbije za koje se vezuju afere dok su oni ulazili u parlament.

Ministre su dočekali u znak podrške i poslanici Srpske napredne stranke, pa je atmosfera bila na ivici incidenta. Pojedini poslanici SNS su pozivali opoziciju da uđe u skupštinsku salu, a potom i gde im je lider i finansijer Dragan Đilas.

Poslanici opozicije su dočekali ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića koga su pitali odakle njegovom ocu 300.000 evra.

Pored njih je prošao i ministar odbrane Aleksandar Vulin koga su poslanici prozivali zbog kupovine stana od 200.000 evra u Beogradu i zbog „služenja vojnog roka od 15 dana“.

Fotografije koje su poslanici opozicije držali zastao je da pogleda ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je na kratko razgovarao sa Obradovićem.

Poslanik SNS Igor Bečić optužio je Obradovića da je krao pare sa crkvenog oltara, na šta mu je Obradović rekao da treba da se preispita Bečićeva fakultetska diploma.

U skupštinskom holu su inače pre sednice poslanici SNS postavili izložbu fotografija sa propalim fabrikama koje su kako kažu uništili predstavnici prethodne vlasti, a sadašnji opozicionari.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je novinarima da je došao ispred parlamenta da pita Vulina o novcu za koji ne može da dokaže poreklo, a kojim je kupio stan u centru Beograda kao i o služenju vojnog roka.

„Služio je vojni rok 15 dana i polagao zakletvu kako bi lečio svoje frustracije i ponizio na taj način sve vojnike i oficire. Ja sam hteo da ga pitam da li ga je sramota i kako će da objasni 200.000 evra koje je navodno dobio od tetke. Čovek koji ne može da objasni poreklo novca ne može da bude ministar i da ga pitam da li mu je stigao još neki paket od tetke iz Kande dok je služio vojsku 15 dana“, rekao je Aleksić.

Poslanik Dveri Obradović je kazao da su ispred parlamenta postavili izložbu vrha vlasti koji je „ogrezao u kriminalu“ a na fotografijama su slike Nebojše Stefanoviča, Aleksandra Vulina, Zorane Mihajlović i Ane BNrnabić.

Obradović je kazao i da će nastaviti sa sličnim akcijama.

Upitan šta mu je Lončar rekao Obradović je kazao da nije razumeo da li mu je pretio ili ga savetovao.

„Ali razumeo sam da mi je rekao da spustim loptu, jer svi koji su ovako radili nisu dobro prošli“, kazao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari