Mali: Predsedništvo SNS podržalo Vučićev predlog, ime mandatara u 20 časova 1Foto. BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Predsedništvo Srpske napredne stranke jednoglasno je podržalo predlog predsednika SNS Aleksandra Vučića za mandatara za sastav nove vlade, a ime i prezime mandatara Vučić će saopštiti u 20 časova, izjavio je član predsedništva SNS-a Siniša Mali.

On je posle sednice rekao da će Vučić, kao predsednik Srbije u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima saopštiti ime mandatara, a govoriće i o očekivanjima koja ima od nove Vlade.

„U narednih sedam dana, najkasnije do sledećeg ponedeljka imaćemo još jednu sednicu predsedništva na kojoj ćemo govoriti o konkretnim kadrovskim rešenjima za ministre, kao i o koalicionim partnerima“, najavio je Mali.

On je istakao da su pred sledećom vladom tri važna zadatka, pre svega dalji rast ekonomije i privrede, i rast plata i penzija, zatim jačanje vojne moći i zdravstvene moći stanovništva.

Mali je istakao da se Srbija na pravi način bori sa kovidom 19, a da se u toj borbi pokazalo se ulaganje stotina miliona evra u zdravstvo isplatilo.

Dodao je da je na sednici predsedništva SNS-a bilo reči i o uspesima dosadašnje vlade, ali ne i o kadrovskim rešenjima.

U sedištu Srpske Napredne stranke na Novom Beogradu počela sednica Predsedništva stranke u 17 časova.

U sedište stranke na Novom Beogradu nešto pre pet sati došao je predsednik stranke Aleksandar Vučić, a pre njega stiglu su i visoki funkcioneri i članovi stranke Ana Brnabić, Zorana Mihajlović, Marija Obradović, Goran Knežević, Irena Vujović, Goran Vesić, Boško Ničić, Biljana Popović Ivković, Marko đurić, Aleksandar Martinović, Zoran Đorđević i drugi.

Pred sam početak sednice u sedište stranke stigli su Nebojša Stefanović, Radomir Nikolić, Jadranka Joksimović, Igor Mirović i Milenko Jovanov.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari