Aleksandar Obradović: Nema povlačenja, nema ni korak nazad (FOTO/VIDEO) 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Nema povlačenja, nema ni korak nazad, poručeno je večeras na 50. protestu „Jedan od pet miliona“ u Beogradu gde je ispred Palate pravde skup završen telefonskim obraćanjem uzbunjivača iz valjevske fabrike „Krušik“ Aleksandra Obradovića koji se trenutno nalazi u kućnom pritvoru.

Obradović je rekao da je otkrivanjem nezakonitosti u poslovanju Krušika želeo da da doprinos oslobađanju od straha i budućim uzbunjivačima.

„Ako sam ja to mogao verujte mi to može svako od vas“, rekao je Obradović i dodao da „nema povlačenja nema ni korak nazad“.

On je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poželeo brz oporavak i poručio mu da, kada bude hteo da čuje činjenice, da dođe do Valjeva i da će mu objasniti sve što nije razumeo.

Aleksandar Obradović: Nema povlačenja, nema ni korak nazad (FOTO/VIDEO) 2
Aleksandar Obradović     Foto: Privatna arhiva

„Mnogo je Krušika u Srbiji i mnogo preduzeća koja posluju po sličnoj matrici. Mnogo je alavih kabadahija u preduzećima i lokalnim zajednicama koje se bogate na račun svih gradjana“, rekao je Obradović.

On se zahvalio na podršci, solidarnosti i snazi koju mu daju okupljeni na protestima.

Ocenio je da u Srbiji ima mnogo poniženih tapšača režimu, kao i mnogo pasivnih i ravnodušnih.

On je dodao da sebe ne smatra herojem ni mernom jedincom za hrabrost već običnim čovekom sa manama i vrlinama koji nije hteo da posmatra propadanje svog preduzeća, kao ni da mu neko crta uši i rep i tretira ga kao magarca.

„50 subota napadanja, nasilja, prebijanja, pretnji, ucena… Mi smo i dalje tu“, poručili su organizatori protesta na Fejsbuku u pozivu za protest.

Beogradski jubilarni 50. protest „Jedan od pet miliona“ počeo je večeras na Platou ispred Filozofskog fakulteta.

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković rekao je da u Srbiji postoje hrabri ljudi, a da je jedan od najhrabrijih Aleksandar Oradović koji je istupio javno i kazao „car je go“ i „nešto je trulo u Srbiji“.

Aleksandar Obradović: Nema povlačenja, nema ni korak nazad (FOTO/VIDEO) 3
Srđan Marković Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

„Hvala ti Aleksandre u ime svih nas“, rekao je Marković. Dodao je da Obradović ne zna za granice i rešetke.

„Strah je jedini zatvor u koji možete da nas stavite“, rekao je Marković koji je poručio „kada pobedimo strah i mi ćemo pobediti“.

Marković je kazao da ima jedan čovek u Srbiji koji ima problem sa srcem i koji je završio u bolnici, a taj čovek je, kako je rekao Marković, pevač Đorđe Balašević kojem je poručio „izdržaćeš znamo“.

Marković je rekao da su više od jedanaest meseci na ulicama, da se bore za Srbiju, protiv nasilja i laži, za istinu i promenu sistema.

Poručio je da se 11 meseci bore i pokušavaju da raskrnikaju jednu veliku laž sistema i da će 22. novembar (kada se odlučuje o doktoratu ministra finansija Siniše Malog) biti jedna od najvećih pobeda kada će biti sigurni da su oslobodili jednu instituciju.

„Ta institucija će biti prva koja je oslobođena, jedna od mnogih koja je istupila i rekla ne“, kazao je Marković.

Dodao je da su RTS i tužilaštvo među institucijama koje ne rade.

Kako je rekao, tužilaštvo je pokazalo da svoj posao radi samo ako je dobro za Srpsku naprednu stranku i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Studentikinja Valentina Reković rekla je da je danas 50. subota kako se „bore za istinu“.

Aleksandar Obradović: Nema povlačenja, nema ni korak nazad (FOTO/VIDEO) 6
Valentina Foto: 1 od 5 miliona

„Oni su slali batinaše na nas i tukli studente, a nisu uspeli da nas pokolebaju i zastraše“, rekla je Reković.

Rekla je i da su „plaćeni batinaši“ jedini odogovor koji je režim slao, da su jedni takvi batinaši bili ispred RTS-a, a medju njima je, kako je rekla, bio i sin funkcionera SNS-a koji je napao snimatelja Nemanju Ristića.

I ove subote su se prikupljali potpisi za oslobađanje Aleksandra Obradovića iz kućnog pritvora. Protestna šetnja kretala se od Platoa, preko Trga Republike, Terazija, Ulicom Kralja Milana, Kneza Miloša, Nemanjinom i na kraju Savskom ulicom do Palate pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari