Podrška afričkih zemalja 1Foto: Fonet / Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Panafričkog parlamenta Rodžer Nkodo Dang istakli su danas da je tradicionalno prijateljstvo, koje su afričke zemlje razvijale nekada sa Jugoslavijom, a danas sa Srbijom, odlična osnova za uspostavljanje snažne ekonomske saradnje.

Nikolić je istakao da, iako Srbija odlučno ide putem evrointegracija, to je ne sprečava da ostvari punu saradnju sa svim drugim državama koje umeju u toj saradnji da prepoznaju zajednički interes, prenela je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Srbija je država koja svojim partnerima može mnogo toga da ponudi, a srpske kompanije su, kao nekada i jugoslovenske, potpuno spremne da sav svoj potencijal iskažu na afričkom tržištu, naglasio je Nikolić.

Predsednik Panafričkog parlamenta je rekao da afričke države podržavaju teritorijalni integritet Republike Srbije, jer bi sve drugo bilo protivno principima međunarodnog prava i stvorilo presedane koji bi bili jako opasni po veliki broj država u Africi.

On je informisao Nikolića da će se sledeće godine potpisati Memorandum o saradnji između Narodne skupštine Srbije i Panafričkog parlamenta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari