Podrška javnih ličnosti koaliciji "Da oslobodimo Beograd" 1 Foto: FoNet/DS

Glumac Goran Šušljik poručio je da glasa za koaliciju oko Demokratske stranke, jer zna da je to „jedina istinska demokratska opcija u Srbiji“, i pozvao građane da učine isto.

„Oslobodi se straha, zaokruži 4 i oslobodi Beograd, rekao je Šušljik, saopštila je DS.

Vanredni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Tanasije Marinković rekao je da nisu sve političke stranke iste, već da postoje one iza čijih reči stoje dela.

„Nisu svi političari prevaranti, opsenari koji od demokratije prave cirkus, a od države privatnu stvar. Postoje stranke iza čijih reči stoje dela i to višedecenijska. Ako ste za vladavinu prava, socijalnu pravdu i Srbiju u Evropi, onda 4. marta zaokružite broj 4, rekao je Marinković.

Reditelj Aleksandar Mandić istakao je da građani ne smeju da „nasednu na laž da je svejedno za koga glasati, te da svojim glasom ne mogu ništa da promene“ i podvukao da je DS jedina partija koja može nešto da uradi u opštem haosu koji vlada.

Sociološkinja Vesna Pešić pozvala je građane da 4. marta svojim glasom promene život Beograda.

„Hajde da oslobodimo Beograd, da oslobodimo Srbiju! Živimo u destrukciji, Srbija nam je propala, a ja mogu da kažem – glasam za DS zato što je najvažnije da se vratimo normalnosti, da živimo normalno“, istakla je Pešić.

Podršku koaliciji „Da oslobodimo Beograd“ uputio je i bivši sudija Ustavnog suda Zoran Ivošević, koji je naveo da, za razliku od Srpske napredne stranke koja se politikom bavi samo zarad svojih članova, DS se politikom bavi u korist svih građana.

Glumac Branislav Lečić istakao je da sve što je vredno u Srbiji proisteklo je iz DS.

Vratimo se na početak i pokažimo da nikakvo zlo ne može da nas spreči da ostvarimo istinitu i pravu demokratiju, srećnu i uspešnu zemlju, ali i nadu za sve koji su i otišli i ostaju ovde, rekao je Lečić.