Podrška Obradoviću (ni)je na klimavim nogama 1Foto: Beta/Miloš Miškov

„Nema raskola u Dverima. Tačno je da pisanje o navodnom raskolu i političkim porukama Srđana Noga ide na ruku Vučiću, ali ne bih išla tako daleko da tvrdim da se to čini namerno.

Verujem u jedinstvo naših članova, a s obzirom na vreme koje je Nogo proveo u Dverima, logično je da on ima podršku dela članstva kao ličnost. Međutim, da li to znači istovremeno i podršku nepoštovanju zajednički utvrđenih pravila i politike, pokazaće vreme“, kaže Marija Janjušević.

Poslanica i visoka funkcionerka Dveri tako komentariše tvrdnje pojedinih Danasovih sagovornika da je podrška članova Dveri, Bošku Obradoviću na klimavim nogama, da su čak četiri od šest poslanika ove stranke bili protiv ulaska u Savez za Srbiju i da je ona jedina verna lideru Dveri.

Na pitanje koliko štete može da nanese razlaz između Noga i Dveri, ona odgovara da bivši poslanik Dveri iskreno veruje u politiku nasilne odmazde koju predlaže i da je to jeste problem. „To nije i nikada neće biti politika porodičnog pokreta Dveri „, ističe Janjušević.

Od dana kada se pojavila informacija da je disciplinska komisija Dveri isključila Noga zbog kršenja odluka i narušavanja ugleda ove stranke, provladini mediji se utrkuju u tumačenju pozadine ove odluke. Prema jednima, lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas je naredio Obradoviću da isključi Noga iz stranke, po drugima Đilas preko Noga ruši Obradovića, ali ima i tvrdnji da je Nogo „Vučićev trojanac“ u rušenju SZS.

„Voleo bih da neko javno izjavi da sam Vučićev „trojanac“, da vidimo ko to tvrdi. Osim od određenih botova na društvenim mrežama nisam čuo ko zapravo stoji iza te izjave. Samo neka se pogleda moj prethodni i sadašnji rad i izjave i jasno je da isto radim i govorim godinama u kontinuitetu. Od gluposti se čovek najbolje brani svojim delima“, kaže Nogo za Danas. Dodaje da je on još član i poslaničkog kluba i Dveri i da njega nije vođen disciplinski postupak, samo je doneta odluku o isključenju. „Iskoristiću pravo žalbe na odluku disciplinske komisije, a rok je 8 dana“ , kaže Nogo.

On veruje da će njegova žalba biti odbijena i da će bojkot parlamenta nastaviti kao samostalni poslanik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari