Zvaničan početak pristupnih pregovora Srbije sa Evropskom unijom je još jedna značajna prekretnica na putu Srbije u EU, koju toplo pozdravljamo.

Čestitamo srpskim liderima na njihovom dostignuću i političkoj volji koju su pokazali unapređenjem odnosa s Kosovom. Kao snažan zagovornik proširenja EU na sve države Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju i Kosovo, želimo Srbiji puno uspeha u ispunjavanju uslova za članstvo EU, rečeno je Danasu u Ambasadi Velike Britanije u Beogradu.

Kako navode, Velika Britanija je spremna da nastavlja da podržava lidere, civilno društvo i građane Srbije u prevazilaženju mnogih izazova koje ih očekuju. „Ti izazovi uključuju potrebu da se u potpunosti normalizuju odnosi s Kosovom pre nego što se Srbija pridruži EU, kao i ekonomske reforme širokog opsega, ugrađivanje borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala u institucije Srbije i reformu pravosuđa. Ali, Srbija će videti koristi, posredstvom unapređene stabilnosti i prosperiteta pre pridruživanja“, ističu u britanskoj ambasadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari