Pogačar: Građani ekonomski ucenjeni 1Foto: Snežana Čongradin

Miran Pogačar, jedan od predstavnika Studentskog pokreta iz Novog Sada, rekao je u emisiji „Jedan na jedan“ da će zahtevima demonstranata biti dodat i glavni zahtev – smena kompletne vlasti, prenosi Insajder.net.

Usled zaoštravanja situacije i činjenice da se protestima pridružuje sve veći broj studenata i građana, postojeće zahteve treba dopuniti onim za smenu političke vlasti – Aleksandra Vučića i svih stranaka okupljenih oko njega, objasnio je Pogačar.

Te zahteve bi trebalo da usaglasimo sa pokretima u svim gradovima, jer za ova tri dana nismo uspeli da se svi u potpunosti koordinišemo, dodao je on.

Pogačar je rekao da je protest nastao spontano i da iza studenata i građana koji su im se pridružili ne stoji niko.

On je najavio da postoji mogućnost da se u subotu studenti iz Novog Sada priključe protestu u Beogradu, kako bi se izbegla neprijatna situacija zbog najave održavanja kontramitinga u Novom Sadu.

Na pitanje zašto protesti nisu bili organzovani ranije, Pogačar je rekao da su rezultati nedavno završenih predsedničkih izbora bili okidač, jer su upravo oni pokazatelj da je u Srbiji potpuno nestala predstavnička demokratija i da je ekonomska i politička moć koncentrisana u rukama jednog čoveka i malog broja ljudi oko njega.

Na pitanje zašto traže promenu izbornih rezultata na ulici, kada su predsednički kandidati priznali poraz, Pogačar je odgovorio da nije suština u izborima.

Izbori su samo potvrdili da predstavnička demokratija ne funkcioniše na način na koji bi trebalo. Većina građana je ekonomski ucenjena i ne glasa po savesti jer se plaše da će ostati bez posla, objasnio je Pogačar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari