Pokret centra postao Stranka moderne Srbije 1Foto: Logo

Ujedinjenjem Pokreta centra i Socijaldemokratskog saveza, formirana je Stranka moderne Srbije (SMS) koju će, kako je odlučeno na današnjem radnom Kogresu, voditi trojno Predsedništvo koje čine Tatjana Macura, Nebojša Leković i Aleksandar Stevanović

Navodeći da je registracija završena rešenjem Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave od 14. decembra, Stranka moderne Srbije je najavila da će se zalagati za podsticanje preduzetništva i razvoj domaćih malih i srednjih preduzeća.

„Cilj stranke je da u Srbiji stvori uredjen i funkcionalan sistem u kojem važe jednaka prava i obaveze za sve. Srbiju vidimo na Zapadu. Odgovorna socijalna politika i stvaranje pravednog društva u kojem će se donositi zakoni po meri svih članova našeg društva, poštujući socio-kulturološko poreklo“, stoji u saopštenju.

Navodeći da je u Srbiju „konačno stigla nova politička kultura – dijalog, argumentovana rasprava, uvažavanje političkih neistomišljenika, kao i drugačija organizaciona kultura“, modernisti su odbacili ekstremizam kao „neprihvatljiv način promovisanja politike“.

„Duboko ceneći i uvažavajući iskustva i mišljenja gradjana, nastavićemo i produbićemo saradnju na jedan novi i prihvatljiv način, sa ciljem da gradjane motivišemo da se politikom bave, da analiziraju sa nama zakone i propise, da nam pomognu da ih menjamo jer je to pre svega u njihovom interesu“, piše u saopštenju.

Dodaje se da će Program i plan rada Stranke moderne Srbije biti zvanično predstavljen u sredu, 26. decembra u 12 časova u beogradskom Medija centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari