Pokret ujedinjenih fantoma: Profesionalni Vojvođani pomažu Vučiću 1Foto: M.P./ Danas

Okupljanje pojedinih partija u Vojvođanski front i Memorandum o budućnosti Vojvodine predstavljaju pokušaje da se pitanje teritorijalne organizacije Srbije predstavi kao najvažnije političko pitanje i skrene pažnja sa činjenice da građani ne mogu slobodno da odlučuju, ocenjuje Pokret udejinjenih fantoma.

Kako navode u saopštenju, s obzirom na to da iza Memoranduma o budućnosti Vojvodine stoji Nenad Čanak, jasno je, kako ističu da se ne radi o političkom neiskustvu, nego „o svesnoj nameri da se politički deluje unutar granica Vučićeve mašinerije koja je tolerantna na otvaranje svih pitanja i zastupanje svih stavova, pogotovo ekstremnih, pod uslovom da ne ugrožavaju njega lično“

„U Srbiji se ubrzano stvaraju ili bujaju razne desnice, levice, autonomaši, evropejci, radikali i slični imitatori političkog pluralizma koji otvaraju sva moguća pitanja osim ključnog: da li u Srbiji ima slobode da se o bilo čemu odlučuje van okvira volje Aleksandra Vučića“, navodi Pokret ujedinjenih fantoma.

Nenad Čanak je, kako dodaju, poslednjih nekoliko godina bio „hrabar“ da kritikuje i Trampa i Putina, Aleksandra Vulina ili Sašu Jankovića, ali se o Aleksandru Vučiću uvek izjašnjavao biranim i blagim rečima.

„Da li je u pitanju politički oportunizam i pokušaj preživljavanja o trošku budžeta bez podrške birača, širenje novosadske koalicione saradnje ili plaćanje duga za oslobađajuću presudu, koju je Čanak 2016. godine dobio iako je brutalno tukao, vređao i maltretirao ljude, pokazaće se kada Srbija ponovo bude slobodna država“, pita PUF i dodaju da je robovima sasvim svejedno koja je spoljnopolitička orjentacija države u kojoj su poniženi i obespravljeni.

„Svejedno im je i da li pojedini delovi te države imaju autonomiju. Nije ih briga da li će takva država biti u nekom vojnom savezu ili ne. Takva pitanja ne utiču na njihovu sudbinu i slobodu, nego skreću pažnju s lanaca kojima su okovani“, naglašava PUF.

Pokret ujedinjenih fantoma pozvao je građane da se kako kažu osveste i da ne nasedaju na „bačene koske“ i lažne teme koje prikrivaju činjenicu da je u današnjoj Srbiji jedini važan zadatak, i uslov bez kojeg se ne može demokratski odlučivati o drugim pitanjima, da društvo i državu oslobodimo od antidemokratske vlasti Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari