Pokret za preokret: Izložba "Sedam godina propadanja" 1Foto: FoNet/ TV FoNet

Pokret za preokret podneo je danas Vladi Srbije zahtev za postavljanje izložbe „Sedam godina propadanja“ u Palati Srbija, na istom mestu gde je održana izložba „Srbija 2019. – godina infrastrukture: Ništa više nije daleko“.

U saopštenju Pokret je naveo da izložba prikazuje „rezultate“ sedmogodišnje apsolutne vlasti jednog čoveka, a na više od 200 fotografija i dokaza vidi se „deo sakrivene stvarnosti u Srbiji, usled medijskog mraka“.

Eksponati na izložbi (fotografije, pisani tragovi , međunarodni izvori, statistički podaci) podeljeni su segmenate: ekonomsko propadanje, kadrovi, afere, izborne manipulacije, kriminal, mediji i uništavanje kulturnog nasleđa i prirodnih dobara.

Štampana je i posebna publikacija kao katalog izložbe.

Na izložbi će se videti infrastrukturni projekti poput rušenja u Savamali, projekat najskuplje novogodišnje jelke na svetu, projekat prodaje karata za nepostojeći metro, svečano otvaranje lifta u Apatinu, kao i semafora u Novom Sadu i Kraljevu.

Posetioci izložbe „Sedam godina propadanja“ moći će da vide i uništavanje zaštićenih kulturnih celina poput Skadarlije, Kalemegdanske tvrđave, zgrade Štedionice i trščara u Novom Sadu, plan rušenja SPENS, rušenje zaštićenih objekata u Subotici.

Biće postavljena i maketa Žeželjevog mosta koji ničemu ne služi jer je zatvorena pruga Beograd-Novi Sad, kao i maketa železničke stanice u Beogradu i maketa Savskog mosta, koji umesto mosta na Savi treba da postane prvi most na travi.

Pokret je naveo da očekuje da će dozvolu za izložbu dobiti u narednih sedam dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari