Pokret zabrinut zbog novog pokušaja tabloidne destabilizacije regiona 1

Pokret slobodnih građana zabrinut je zbog današnje naslovne strane “Večernjih novosti”, novina u delimičnom vlasništvu države, na kojoj se Zoran Zaev, predsednik vlade Republike Makedonije, na tabloidan način optužuje za planiranje teških krivičnih dela na štetu Republike Srbije.

U saopštenju se navodi da se time, pored pokušaja diskreditacije legitimnog predsednika vlade susedne države, stvara atmosfera nepoverenja između dva bliska i prijateljska naroda, a čitav region opet dolazi u žižu međunarodne javnosti po konfliktnim scenarijima i teorijama zavera.

Posebno smo zabrinuti zbog ponovnog manipulisanja navodnim “informacijama iz službi” od strane autora ovakvih tekstova i njihovih naručioca. Ako takve informacije zaista postoje, one su dokaz zloupotreba od strane bezbednosnih agencija, a ako su izmišljene, onda predstavljaju zloupotrebu službi od strane centara političke moći koji se zaklanjaju iza tuđeg imena.

Građani Republike Srbije zaslužuju službe bezbednosti koje će biti visokog integriteta, zaštićene od politikantskih zloupotreba različitih frakcija vlasti i profesionalne. Isto tako, građani Srbije zaslužuju i pravosuđe koje će na sve ovakve i slične afere staviti tačku pravnosnažnim sudskim odlukama. Zaslužuju i medije koji će o tome objektivno i bez straha izveštavati. Za te ciljeve nastavljamo da se borimo, svesni da se nijedan od njih ne može ostvariti sve dok režim Aleksandra Vučića definitivno ne ode sa političke scene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari