Pokretači Apela za KiM: Vučić priprema priznanje nezavisnog Kosova 1Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi pogubnu kosovsku politiku, širi defetizam koji je poguban za srpski narod na KiM, i ima za cilj da kapitulantskom politikom pripremi „srpsko priznanje nezavisnog Kosova“.

Kako se navodi u saopštenju pokretača Apela za odbranu Kosova i Metohije, Vučić svojim poslednjim izjavama kaže da s opozicijom u Srbiji „nema kompromisa“, dok sa „zlikovcima koji otimaju srpsku teritoriju“ najavljuje kompromis.

„Štaviše, taj ‘kompromis’ koji je najmanje godinu i po dana skrivan znači: vraćanje Srbiji delića okupiranog KiM, uz predaju albanskim šovinistima dodatnih delova Srbije, zarad srpskog priznanja ‘nezavisnog Kosova’ koje bi odmah ušlo u Veliku Albaniju“, ističe se u saopštenju pokretača Apela, koji je u poslednjih godinu dana potpisalo više od 25 hiljada ljudi, među kojima je sedam akademika SANU, 11 arhijereja SPC, više od 60 profesora Univerziteta, preko stotinu doktora nauka..

Kako se navodi, sve to bi bilo predstavljeno kao pobeda, pa bi se ubuduće „kapitulacija zvala kompromis, a poraz – pobeda“.

“Zamrznuti konflikt nije stvar mogućnosti ili nemogućnosti, već realnosti, budući da sporazum već 20 godina nije postignut. Vučićev bes je posledica zahteva javnosti da se on konačno izjasni, da nedvosmisleno saopšti šta želi da uradi na KiM”, ocenjuju pokretači Apela.

Prema njihovim rečima, čak I da Vučićev crni scenario od 80 albanskih poslanika u srpskoj Skupštini odgovara stvarnosti, što je prema pokretačima Apela “malo verovatno”, kako predsednik Srbije može znati da bi ih “doveka vodili neki Tači I Haradinaj”.

“Verovatno polazi od svog načina razmišljanja da ne sme da bude nikakvog kompromisa sa srpskm političarima, ali ga zato mora biti sa Hašimom, Ramušom i ostalom ‘respektabilnom gospodom’ koja još na svojim rukama nosi krv srpske dece, žena, vojnika i policajaca“, navode pokretači Apela.

“Pokazalo se da kosovometohijski Albanci svog beskompromisnog glasnogovornika imaju na Andrićevom vencu. Tome se mora učiniti kraj odmah”, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari