POKS pozvao sve monarhističke stranke na ujedinjenje 1Foto: Fonet (Arhiva)

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozivao je sve stranke i organizacije u Srbiji kojima je cilj obnova kraljevine da se ujedine i rade zajedno.

Predsednik POKS-a Žika Gojković pozvao je sve stranke da se udruže oko programskih ciljeva, a ne oko toga „da li su za ili protiv Vučića, jer to nisu prirodni savezi i osuđeni su na propast“.

„Naš program je jasan, obnova Kraljevine Srbije i pozivam sve stranke koje se za to zalažu da napravimo savez u borbi za naše ideale. Koliko je naša politička scena zagađena isključivo borbom za golu vlast, a ne za ideale, primer su neprincipijelni savezi ekstremne levice i desnice“, naveo je Gojković u saopštenju.

U istom stroju, dodaje se u saopštenju, marširaju lideri komunista ispod zastave sa petokrakom i lideri Dveri sa četničkim zastavama.

„Za POKS je to neprihvatljivo. Mi ispod zastave sa petokrakom nikada nećemo biti, niti sa onima što pevaju partizanske pesme po kafanama“, naglasio je on.

U saopštenju, POKS predlaže da bude domaćin prvog sastanka svih monarhista i širom otvara vrata svima koji žele zajedno sa njima da se bore za ideju obnove Kraljevine Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari