POKS: SPS brutalno kupuje i otima glasove u Vojvodini 1Žika Gojković Foto: J. Z. T.

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) optužio je danas Socijalističku partiju Srbije (SPS) da pokušava da potkupi i korumpira neke njene funkcionere u Vojvodini u zamenu za glasove aktivista na predstojećim izborima.

„Najsvežiji primer je aktivista POKS iz Novog Sada, koji je zadužen za Rumenku, Kisač, Stepanovićevo i Čenej, koga su zvali na sastanak u SPS u Modene ulici u Novom Sadu, četvorica funkcionera te partije. Među njima jedan je poznat jer mu je auto u bliskoj prošlosti dva puta dizan u vazduh, drugi je direktor jedne poznate novosadske ustanove, treći je poznat kao Bajatovićeva desna ruka, a četvrti mu nije bio poznat. Našem aktivisti je ponudjeno 100.000 evra u gotovini, radno mesto u Srbijagasu i upravni odbor u nekom od javnih preduzeća, ukoliko svojih oko 1.000 stranačkih sledbenika nagovori da glasaju za SPS“, navodi se u saopštenju te stranke.

POKS je naveo da je njihov aktivista odlučno odbio tu ponudu.

Predsednik POKS-a Žika Gojković je rekao da će obelodaniti sva imena i dokaze, kao i da će podneti krivične prijave protiv odgovornih, ukoliko SPS nastavi sa tom praksom.

„Očekujemo od države da spreči pripremu zloupotrebe izborne volje gradjana, kako bi izbori prošli u iole fer i demokratskoj atmosferi. Takodje i da utvrdi poreklo tolikog novca u gotovini koji SPS koristi za te namene. POKS će na ove izbore izaći uveren, da pored svih ovakvih pritisaka, naši aktivisti neće ‘prodati veru za večeru’. Mi pare nemamo kao neki koji su oteli od gradjana i sada im vraćaju na kašičicu u zamenu za glas, ali imamo program i neukaljanu i čistu ideju, koja može doneti sistemske promene u državi, a grđanima trajni boljitak u životu, a ne samo jednokratno“, rekao je Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari