Policajcima oduzeti telefoni u istrazi Ivanovićevog ubistva 1Mesto ubistva Olivera Ivanovića Foto: EPA-EFE/ Đorđe Savić

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici Šućri Sulja izjavio je da su policajcima osumnjičenim za manipulisanje dokazima na mestu ubistva Olivera Ivanovića oduzeti mobilni telefoni i da se i očekuju rezultati veštačenja, kako saznaje Insajder.

Sulja je za Insajder rekao da se na snimcima sigurnosnih kamera vidi da su policajci sve vreme razgovarali telefonom sa nekim dok su bili na mestu ubistva Ivanovića.

„Nismo utvrdili s kim su policajci razgovarali, ali su telefoni konfiskovani. Izvršiće se veštačenje i preduzeće se i druge mere da bi konstatovali s kim su razgovarali u to vreme“, rekao je Sulja.

Dvojica policajaca – Dragiša Marković i Žarko Jovanović – privedeni su nedavno zbog sumnje da su manipulisali dokazima na mestu ubistva Olivera Ivanovića. Kako je tužilac Sulja ranije rekao, na snimcima kamera se vidi da je jedan od policajaca uklonio jednu čauru sa lica mesta, odnosno da ju je stavio u džep.

Ivanović je ubijen sa šest metaka iz pištolja ‘zastava M70A’, a na licu mesta prikupljeno je pet čaura. Oni nisu obavestili ni tužilaštvo ni svoje nadređene da su sa lica mesta uzeli tu čauru“, rekao je Sulja.

Nakon hapšenja, tužilaštvo je predložilo pritvor za hapšenje, međutim Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici je doneo rešenje o odbijanju pritvora i odredio da se policajci brane sa slobode. Tužilac Sulja je protiv ovog rešenja podneo žalbu Apelacionom sudu.

Kako je rekao predsednik Osnovnog suda Nikola Kabašić, tužilac nije dao opravdane zahteve za određivanje pritvora.

Juče je objavljeno da je Nikola Kabašić podneo ostavku na mesto predsednika Osnovnog suda.

Kabašić je naveo da je tužilac pritvor za policajce tražio na osnovu toga da će osumnjičeni uništiti dokaze ako se nađu na slobodi i da će ponoviti krivično delo, a da sud smatra da po tim osnovama policajcima ne može biti određen pritvor.

Takođe, tužilac i sudija različito tumače šta se zapravo vidi na snimku sa sigurnosnih kamera, u vezi sa načinom na koji su postupili policajci.

Kako Kabašić objašnjava, ova dva policajca su bili prvi koji su, kada su čuli „zapomaganje jedne žene“, stigli do mesta ubistva Olivera Ivanovića. Međutim, iz izjave Kabašića se zaključuje da je sud prihvatio objašnjenje policajaca, koji su u prvom trenutku mislili da je Ivanović doživeo srčani udar jer nisu odmah videli ni krv, ni povrede kod Ivanovića.

Jedan od njih se saginje i predaje novčanik Olivera Ivanovića sekretarici. Drugi se okreće i vidi nekoliko čaura na zemlji, uzima jednu u ruke i spušta je, to se jasno vidi na video snimku, znači ne stavlja je u džep i ne odnosi sa lica mesta. Oni onda odlaze jer ne znaju da je to lice mesta krivičnog dela“, rekao je Kabašić, dodajući da to potvrđuju i snimci sa sigurnosnih kamera iz Ivanovićeve kancelarije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari