Policija privela muškarca koji je napao prostorije Dveri u Čačku 1Foto: Stefana Savić

Čačanska policija saopštila je danas da je privela muškarca (40) iz Čačka koji je napao prostorije Dveri u tom gradu i protiv njega podnela prekršajnu prijavu zbog nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja.

U saopštenju se navodi da je taj muškarac prekršio Zakon o javnom redu i miru i da on je po skraćenom postupku odveden sudiji Prekršajnog suda u Čačku.

Osnovno javno tužilaštvo izjasnilo se da u dogadjaju postoje elementi krivičnog dela uništenja i oštećenja tudje imovine, navodi se u saopštenju policije.

Inicident se dogodio u sredu, 20. marta, kada je muškarac polomio tablu sa natpisom Dveri sa ulaza u zgradu kojoj se nalaze kancelarije te stranke u Čačku.

On je tražio zaposlene u kancelariji Dveri da se „obračuna“ sa njima, a pošto nikoga nije našao ostavio je polomljenu tablu ispred kancelarije stranke sa svojim imenom i brojem telefona.

Kada ga je sekretar kancelarije Dveri kasnije pozvala, on ju je u telefonskom razgovoru vredjao i pretio joj je, nakon čega je ona prekinula vezu i pozvala policiju.

Gradski odbor Dveri saopštio je ranije da je incident u kome su njihove prostorije „napadnute“ direktna posledica atmosfere koju u društvu stvara predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova Srpska napredna stranka (SNS) „gde je svako ko drugačije misli od njega neprijatelj države, lopov i nasilnik“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari