DSS: Policija pustila omladince DSS zbog plakata protiv Edija Rame 1Foto: DSS

Omladinci Demokratske stranke Srbije (DSS), koje je policija jutros zaustavila na putu od Beograda ka Novom Sadu, gde su krenuli kako bi održali performans protiv dolaska albanskog premijera Edija Rame u Srbiju, pušteni su posle dvočasovnog zadržavanja u stanici novosadske policije.

Predsednik Omladine DSS Zdravko Veselinov izjavio je za agenciju Beta da će performans ipak biti održan danas, samo umesto u 8.30 časova kako je bilo prvobitno najavljeno, u 13 sati na Keju žrtava racije u Novom Sadu.

„Pošto su nas zaustavili na naplatnoj rampi kod Novog Sada, držali su nas sat vremena i oduzeli su nam ključeve od kola. Nakon toga nam je samo saopšteno da nas privode u SUP Novi Sad“, rekao je Veselinov.

On je dodao da su policajci u stanici bili profesionalni i ocenio „da se videlo da im je pomalo neprijatno zbog celog slučaja zato što su i oni očigledno patriote kao i većina Srbije“.

„Nisu nam uzimali izjave, već su nam samo dali neki papir koji je naslovljen kao poziv radi prikupljanja obaveštenja u predistražnom postupku zbog krivičnog dela pronalaska reklamnog i propagandnog materijala. Zbog toga je ovaj postupak privodjenja dodatno konfuzniji, a na kraju su nam vratili transparent“, naveo je Veselinov.

Policija je tokom pretresa vozila u kojima su se nalazili omladinci DSS oduzela plakat sa likom albanskog premijera i natpisom „Persona non grata“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari