Političari o Brnabić kao potencijalnoj premijerki 1Foto: N1

Političari Srbije komentarisali su rezultat ankete Danasa sa analitičarima da je najbolji kandidat za premijera Ana Brnabić.

Aleksandar Popović

funkcioner DSS

Kadrovi su nevažni. Svi vode istu propalu evrounijatsku politiku.

Aleksandar Stevanović

funkcioner Pokreta Dosta je bilo

Vučić će oktroisati nekoga ko će neodoljivo podsećati na premijera Srbije u periodu 2008- 2012. Bitno mu je šta misle njegovi birači i da ima nekoga ko je sto odsto lojalan. Njegovi birači čitaju Danas uglavnom kad ostavljaju komentare.

Đorđo Žujović

član Predsedništva LDP

Očigledno je da ministarka Ana Brnabić pokazuje određene rezultate, koji ljudima izgledaju pozitivno. Istina je da ona svojim neposrednim ponašanjem uvodi nove standarde u komunikaciji i to ostavlja utisak. Nadamo se da će ministri u budućnosti izaći iz senke premijera i svoje ideje predstaviti građanima, kako bi uopšte moglo da se sudi o njihovom radu.

Borko Stefanović

lider Levica Srbije

To bi bila formalizacija preuzimanja Vlade od strane Naleda, naprednjačke paralelne vlade i svođenje izvršne vlasti na tehničko telo u službi vođe. Srbija bi imala ubrzano sprovođenje neoliberalne agende i dublje propadanje u bedu i siromaštvo, ali na pristojan načini sa osmehom. 

Bojan Kostreš

zamenik predsednika LSV

 Ana Brnabić je stručna i na mene je ostavila utisak ozbiljne, odlučne osobe koja zna šta hoće. Zato me rezultat Danasovog istraživanja ni ne čudi. 

Dijana Vukomanović

poslanica u Skupštini Srbije

Istraživanje Danasa signalizira nove trendove u srpskoj politici. Prvo – da se unutar partija sprovodi loša kadrovska politika koja vrlo sporo uspeva da formira nove političke ili tehnokratske lidere. Drugi negativni trend je razočaranje građana partokratskom državom u kojoj partijski kadrovi sve više gube poverenje građana koji na vodećim mestima u državi žele da vide pre stručnjake nego političare. Vučić ume da prepozna oba trenda, i zato je na pojedine najviše pozicije delegirao vanstranačke eksperte. 

Đorđe Vukadinović

glavni i odgovorni urednik NSPM

Iako sam siguran da je Ana Brnabić bolji stručnjak od većine potencijalnih kandidata za premijera, njen izbor je nerealan, jer se različiti lobiji bore za to potencijalno upražnjeno mesto. Ona čak nije ni u krugu najozbiljnijih kandidata i nije partijski kadar. Ako to mesto bude upražnjeno, najviše šanse imaće neko u koga Vučić ima najveće poverenje. 

Vjerica Radeta

predsednica IO Srpske radikalne stranke

Ovih dana se svi utrkuju sa nekim istraživanjima i rezultatima koji odgovaraju naručiocima. Ako Vučić bude kandidat za predsednika, premijer će biti onaj koga on izabere. A najbolje rešenje bi bili vanredni parlamentarni izbori i neka nova, drugačija vlada. 

Vladimir Đukanović 

član Predsedništva SNS

Beskrajno verujem vašim istraživanjima. Kada vi tako kažete, to mora da je tako.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari