Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Pomilovanja neće biti samo za one koji su nosili motornu testeru i napali policajce, prenose beogradski mediji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od nadležnih institucija da budu usvojene žalbe svih uhapšenih i osuđenih zbog nasilnog upada u zgradu RTS i tokom protesta ispred Predsedništva Srbije, osim onih koji su počinili najteža krivična dela.

Kako se navodi, Vučić je od nadležnih zatražio da budu usvojene žalbe za sve uhapšene i osuđene za prekršaje, dok će u skladu sa zakonom pomilovati one protiv kojih se vodi krivični postupak.

Ne traži se pomilovanje samo za ona lica koja su u zgradu RTS unela motornu testeru i pretila novinarima. Pomilovana neće biti ni „ona lica koja su tukla i nožem napala policajce na protestu ispred Predsedništva Srbije“.

Da podsetimo, učenici i profesori Filološke gimnazije u Beogradu protestvovali su danas, tražeći oslobađanje njihovog kolege i đaka, Pavla Cvejića, uhapšenog u nedelju ujutru zbog učešća u građanskim protestima. Odatle su poručili da imaju 48 sati da oslobode njihovog druga, ili će pozvati đake ostalih škola da im se pridruže u protestu.

Predstavnici Saveza za Srbiju (SZS) pozvali su danas nadležne i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da oslobode uhapšene ljude zbog nereda na protestima i najavili da će u suprotnom organizovati mirne proteste i dežurstva ispred Predsedništva.

Povezani tekstovi