Pomilovanje za sve uhapšene, osim za one koji su nosili testeru i napadali policiju 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od nadležnih organa da oslobode sve uhapšene tokom demonstracija opozicije, koji su prekršajno kažnjeni.

Pomilovanja neće biti samo za one koji su nosili motornu testeru i napali policajce, prenose beogradski mediji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od nadležnih institucija da budu usvojene žalbe svih uhapšenih i osuđenih zbog nasilnog upada u zgradu RTS i tokom protesta ispred Predsedništva Srbije, osim onih koji su počinili najteža krivična dela.

Kako se navodi, Vučić je od nadležnih zatražio da budu usvojene žalbe za sve uhapšene i osuđene za prekršaje, dok će u skladu sa zakonom pomilovati one protiv kojih se vodi krivični postupak.

Ne traži se pomilovanje samo za ona lica koja su u zgradu RTS unela motornu testeru i pretila novinarima. Pomilovana neće biti ni „ona lica koja su tukla i nožem napala policajce na protestu ispred Predsedništva Srbije“.

Da podsetimo, učenici i profesori Filološke gimnazije u Beogradu protestvovali su danas, tražeći oslobađanje njihovog kolege i đaka, Pavla Cvejića, uhapšenog u nedelju ujutru zbog učešća u građanskim protestima. Odatle su poručili da imaju 48 sati da oslobode njihovog druga, ili će pozvati đake ostalih škola da im se pridruže u protestu.

Predstavnici Saveza za Srbiju (SZS) pozvali su danas nadležne i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da oslobode uhapšene ljude zbog nereda na protestima i najavili da će u suprotnom organizovati mirne proteste i dežurstva ispred Predsedništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari