Ponoš: Opasno je kada se Vučić i Tači igraju mira, a kamoli rata 1Zdravko Ponoš Foto: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „još jednom manipulacijom ponizio Vojsku“ naredbom o podizanju borbene gotovosti, povodom upada kosovske specijalne jedinice ROSU kod jezera Gazivode.

Borbena gotovost Vojske se ne podiže tako što Vučić podigne obrvu, Marko Đurić se uozbilji, a Vulin obuje obe čizme. Niti je bilo razloga za pomeranje Vojske, niti se to desilo“, rekao je Ponoš listu „Danas“.

Ponoš, koji je i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije, istakao je da je Vučić, osim što je još jednom manipulacijom ponizio Vojsku, uznemirio i građane Srbije i ostvario se kao urednik rijaltija na Pinku i RTS-u.

Vučić i Hašim Tači su u biznisu zakuvavanja stvari oko Kosova do ivice sukoba, kako bi dogovor, koji su inače sa svojim mentorima već utanačili, mogli da predstave u javnosti kao spasonosni mirovni sporazum. Ljudi enormnih ambicija, skromnih sposobnosti i nečasnih namera su rizični i kada se igraju mira, a kamoli rata“, naveo je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari