Ništa od „pomirenja“ DSS i naprednjaka, koje su lideri dve stranke Vojislav Koštunica i Tomislav Nikolić pokušali da uspostave na sastanku prošlog ponedeljka.


– Pozivam Srpsku naprednu stranku, možda bi bilo dobro da stenograme sa konferencije za štampu i razgovora koje smo prošlog ponedeljka vodili u njihovim prostorijama pošalju i nama, da i mi imamo prilike da ih vidimo kao što su ih poslali stranim ambasadorima – rekao je juče novinarima portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković, reagujući na izjavu Tomislava Nikolića da su mediji pogrešno interpretirali njegove izjave o EU date nakon sastanka s Koštunicom i da je zbog toga poslao stenograme „pojedinim ambasadorima“, da bi znali šta je tačno rekao.

Petković je još poručio da Evropa ima alternativu, kao i da se nada da će i naprednjaci to uvideti, odnosno da će „ponovo promeniti svoj stav i opet se vratiti na pozicije državotvorne politike DSS“.

S druge strane, zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić ponovio je juče da se ta stranka zalaže za ulazak Srbije u EU i ne može da pravi koaliciju s partijama koje se tome protive. Govoreći o odnosima s DSS, Vučić je kazao da je SNS spremna da razgovara sa svima o raspisivanju vanrednih izbora, ali da je za predizbornu ili postizbornu koaliciju s nekom strankom potrebno da imaju zajednički program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari