Popović: Biću diskriminisan u medijima 1Foto: FoNet/Božidar Petrović

“Neće biti jednakog tretmana predsedničkih kandidata u medijima tokom predstojeće predizborne kampanje, a ja ću biti jedan od onih koji će najgore proći”.

Ovo je ocenio predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije (DSS) Aleksandar Popović u intervjuu za Istinomer.

„Već danas je potpuno jasno da nema, pa neće ni biti jednakog tretmana kandidata. Na žalost, većinu medija možemo, po malo grubo, da podelimo na provladine i antivladine, ali prozapadne, i oni imaju svoje favorite, pa zapravo postaju sastavni delovi njihovih izbornih štabova“, rekao je Popović. U takvim okolnostima, dodao je on, najgore medijski prolaze kandidati poput njega, jer se zalaže za promenu sadašnje kako spoljne, tako i unutrašnje politike. On je najavio da će insistirati na televizijskom duelu sa kandidatom Srpske napredne stranke, ali je uveren da ga neće biti „ili da će kandidat sadašnje vlasti da organizuje neku MKM (Macura-Karleuša-Milić) predstavu na omiljenoj mu televiziji“.

Povodom činjenice da Regulatorno telo za elektronske medije (REM) devet meseci nije objavilo izveštaj o monitoring medija tokom prošlogodišnje kampanje, on je rekao da je reč o telu koje nije nezavisno od državnih organa. „Neophodna je temeljna izmena svih medijskih zakona, i onih odredbi kojima se reguliše pitanje monitoringa medija u predizbornom i izbornom periodu, odnosno kontrole zastupljenosti stranaka“, ocenio je Popović. On je izrazio očekivanje da će se nakon raspisivanja izbora još više rasplamsati funkcionerska kampanja i zloupotreba medijskog prostora od predstavnika vlasti, prenosi Istinomer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari