Popović:  Hrvatska da vrati imovinu 1Foto: SNP

Hrvatska mora da vrati „otetu imovinu i plati ratnu odštetu Srbima prognanim u Oluji“, saopštio je danas predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović, koji je ministar za inovacije i tehnološki razvoj.

„To je uslov za postizanje i očuvanje trajnog mira i stabilnosti u regionu“, smatra Popović.

„Vojna akcija Oluja bila je čin nacizma kojim je zaokružen kontinuitet genocidne politike Hrvatske prema srpskom narodu, započet za vreme NDH i masovnog ubijanja Srba u Jasenovcu i drugim logorima širom Hrvatske“, rekao je Popović u pisanoj izjavi.

„Hrvatska je jedini saveznik Hitlerove Nemačke koja nikada nije denacifikovana i kažnjena za svoje zločine počinjene tokom Drugog svetskog rata. Zbog toga danas zvanična Hrvatska otvoreno veliča ustaško-nacističke poglavare iz perioda NDH i slavi Oluju, najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata“, smatra Popović.

„Očigledno je da kontinuitet neprijateljske politike Hrvatske prema srpskom narodu nikada nije prekinut. Zato Srbija mora da učini sve da zaštiti srpski narod i njegova prava i ekonomske interese u Hrvatskoj, kako bi se omogućio nesmetan povratak Srba na njihova vekovna ognjišta na teritoriji Hrvatske“, rekao je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari