Popović: Maksimum za malo novca 1Foto: Fonet/Božidar Petrović

Kandidat za predsednika Srbije, Aleksandar Popović, rekao je danas u Kruševcu da je sa malo novca koji Demokratska stranka Srbije ima, u ovoj predizbornoj kampanji urađeno onoliko koliko se moglo, te da će o tome koliko su njegove poruke stigle do građana, rasuditi izbori.

„Ništa pametnije i više sa ovo malo novca nismo mogli da uradimo, tako da nema kajanja oko toga da li je moglo fizički ili tehnički više“, rekao je Popović.

Govoreći u o zastupljenosti u medijima, naveo je da to internet, lokalni i elektronski mediji tamo gde je to dozvoljeno i omogućeno, pojedine mediji sa nacionalnom frekvencijom koji su mu dali prostora za predstavljanje, društvene mreže , te pešačenje po Srbiji.

Rekao je da očekuje glasove onih ljudi koji su za slobodnu Srbiju, “ za Srbiju kojom neće da vladaju briselski komesari, čiji ministri neće kao ministri ove Vlade da govore u parlamentu da im je EU naredila na menjalju zakone , čijom teritorijom neće da šeta albanski predsednik kao Bujanovcem a da se niko od predsedničkih kandidata ne pojavi“.

„Tako imate paradoks da su Bujanovcu u toku izborne kampanje u Srbiji bili predsednik Albanije i samo jedan predsednički kandidat na izborima u Srbiji a to sam bio ja“, rekao je Popović.

Poručio je da da očekuje glasove onih građana koji žele da Srbija vodi računa o sebi i svojim interesima, a „ne da gradi autoput Niš-Drač koji Angela Merkel traži od Srbije“.

„Merkel i Šreder koji je 1999.godine nezakonito doneo odluku o bombardovanju Srbije i time počinio ratni zločin, podržavaju Aleksandra Vučića, a Šreder čak da dodatno ponizi srpski narod , 24.marta je došao u Srbiju da to kaže. Mene podržava Vojislav Koštunica, to su dakle suštinske i
dramatične razlike“, rekao je on.

U ovoj kampanji, kako je rekao, nikoga i ničiju porodicu nije vređao, već je govorio isključivo o svom programu koji uključuje i ozbiljnu kritiku rada Vlade Aleksandra Vučića.

„Ono čime su se drugi služili a što smatram da su u politici nedozvoljena sredstva, to je na Vučiću. Ja sam trpeo uvrede, govorio sam o svom programu i bio sam potpuno pristojan i
konstruktivan i time sam zadovoljan“, poručio je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari