Popović: Podrška Rusije po pitanju Kosova 1Nenad Popović Foto: SNP

Za Rusiju je prihvatljivo svako rešenje po pitanju Kosova koje je prihvatljivo za srpski narod, i koje je u skladu sa Rezolucijom 1244.

Ovo je poruka je sa sastanka koji su danas u Beogradu održali ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i zamenik predsednika Odbora za spoljne poslove Saveta Federacije Rusije, Andrej Klimov.

Kako je saopštila Srpska narodna partija (SNP), čiji je Popović predsednik, sagovornici su istakli zadovoljstvo zbog odlične bilateralne saradnje Srbije i Rusije, ocenivši da postoji ogroman potencijal za unapređenje te saradnje u oblasti inovacija i digitalne ekonomije.

Klimov je izrazio zahvalnost srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi zbog nepodeljene podrške očuvanju jedinstva Ruske pravoslavne crkve po pitanju raskola u Ukrajini. Popović je istakao da Srbija trpi ogromne pritiske da postane član NATO pakta, ali da srpski narod nikada neće dozvoliti da Srbija postane članica NATO. On je naveo i to da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji, saopštila je SNP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari