Popović: Sačuvati slobodu i nezavisnost Srbije sa Kosovom 1Nenad Popović Foto: SNP

Srbija danas ponosno obeležava 140 godina svoje nezavisnosti i slobode. Berlinski Kongres, posle junačkih oslobodilačkih ratova, priznao je sve žrtve i slobodarsku i državotvornu volju srpskog naroda, istakao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik SNP Nenad Popović.

Naveo je da je od tog velikog dana u našoj istoriji, Srbija iz godine u godinu jačala, okupljala srpski narod na Balkanu i bila svetionik slobode i demokratije i da je vrhunac velikog državotvornog dela, generacije Srba na čelu sa Jovanom Ristićem, bilo je oslobođenje Kosova i Stare Srbije i pobeda u Prvom svetskom ratu.

Srbija se i danas suočava sa istim izazovima i pretnjama njenoj slobodi, nezavisnosti i teritoriji. Neka nam državotvornost i hrabrost naših predaka budu putokaz i uzor kako da i mi danas odbranimo njihove slavne tekovine. I da nikada, ni pod kakvim pritiscima, ne izneverimo njihovo delo slobodne i nezavisne srpske države, sa Kosovom kao njenim neotuđivim delom”, poručio je u saopštenju Popović.

Dodao je da nikada ne zaboravimo da su se naši preci pre 140 godina nalazili u mnogo težim i opasnijim uslovima, ali da nikada nisu odustali od svog sna o slobodnoj Srbiji i Kosovu kao srcu naše otadžbine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari