Popović: Samo jaka Vojska može odvratiti svaki pokušaj nasilja na Kosovu 1Nenad Popović Foto: SNP

Progon Srba i rušenje hramova Srpske pravoslavne Crkve na Kosovu 2004. godine direktna su posledica NATO bombardovanja i plana albanskih terorista, podržanih od pojedinih zapadnih zemalja, da se Kosovo etnički očisti od Srba, izjavio je ministar Nenad Popović.

On je dodao da se rušenjem naših crkava zatire trag o vekovnom postojanju Srba na ovoj teritoriji.

Ministar bez portfelja i predsednik Srpske narodne partije (SNP), prenosi njegova partija, u današnjem saopštenju, koje prenosi njegova partija, navodi: „Planove Albanaca i njihovih zapadnih partnera pokvarilo je donošenje Ustava Republike Srbije 2006. godine i kontinuirana podrška koju je Rusija pružala Srbiji u odbrani njenog suvereniteta i zaštiti Rezolucije 1244 Saveta Bezbednosti UN“.

„Kako nam se nikada ne bi ponovio pogrom iz 2004, Srbija mora da pokaže još veću odlučnost u odbrani svog Ustava i Rezolucije 1244, i da na svakom mestu u svetu, dosledno i uporno ruši lažnu državnost te tvorevine koju na srpskoj teritoriji pokušavaju da naprave albanski teroristi“, smatra Popović.

On konstatuje da „NATO i danas ćuti i odobrava stvaranje nekakve lažne vojske Kosova, sastavljene od terorista, sa namerom da ponovi zločine od pre 15 godina, a Srbija zbog toga Srbija mora da još više ojača svoju Vojsku, saradnjom sa Rusijom i drugim prijateljskim zemljama“.

Samo će naša jaka Vojska, odlučnost države i čvrstina u odbrani našeg prava na Kosovo na osnovu Ustava i međunarodnog prava, odvratiti svaki pokušaj novog nasilja.

Na svaku novu pretnju našem narodu, poruka Srbije mora biti da će zaštiti Srbe svim sredstvima i da u to niko ne sumnja, zaključio je Popović prenosi SNP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari