Poslanici DS razgovarali sa evropskim kolegama o slobodi i demokratiji 1Foto: Logo

Poslanici Demokratske stranke razgovarali su u Skupštini Srbije sa kolegama, evropskim poslanicima iz Socijaldemokratske grupe u Evropskom parlamentu i upoznali su ih pritom sa „dramatičnim ugrožavanjem sloboda i demokratije u Srbiji“.

U saopštenju DS navodi se da dugogodišnji obračuni sa svima koji drugačije misle u poslednje vreme dobijaju još jasnije i opasnije oblike  i spominje se izjava zvaničnika BIA Marka Parezanovića, koji je, kažu, u prisustvu premijerke, označio kao najveću opasnost po nacionalnu bezbednost Srbije novinare, političke protivnike, predstavnike civilnog sektora i sindikata.
„To je razlog za ozbiljnu zabrinutost i predstavlja otvoren poziv na linč svih onih koji se suprotstavljaju vlastima u Srbiji“, poručuju iz DS, te navode da su se sa kolegama iz EP složili da ukoliko takve pretnje ostanu bez odgovora nadležnih „to predstavlja najozbiljnije ugrožavanje bezbednosti onih koje vlast označava kao državne neprijatelje“.
Poslanici Evropskog parlamenta podržali su napore poslanika DS na čuvanju i borbi za evropske vrednosti i dogovorili se da imaju redovnu komunikaciju i saradnju, stoji na kraju saopštenja DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari