Poslanici: Maja Gojković da podnese ostavku 1Maja Gojković Foto: Fonet/Zoran Mrđa (arhiva)

Narodni poslanici Marinika Tepić i Zoran Živković saopštili su danas da je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković „uhvaćena u laži“, jer je javno najavila posebnu sednicu Skupštine o svojoj smeni za subotu 29. aprila, a danas jeste zakazala novu sednicu za sledeći četvrtak 11.maj, ali ne o svojoj smeni.

„Predloženim tačkama dnevnog reda o sudijama i tužiocima, ona već dve nedelje izbegava da se suoči sa raspravom o njenoj samovolji, upravljanju sednicama na osnovu ličnih hirova, jutarnjeg raspoloženja ili strepnje od svešefa, partijskog, državnog, saučesnika u prošlosti, svedoka u budućnosti. A najviše zbog suspenzije rada Parlamenta tokom predizborne predsedničke kampanje“, navodi se u saopštenju dvoje poslanika.

Tepić i Živković, kako navode, „kao narodni poslanici koji izbliza vide svu besprizornost diktatorske vlasti Aleksandra Vučića“, pozivaju Maju Gojković da se svojom voljom izvuče iz nje i spasi se.

Iako je beskrajno grešila, iako smo duboko svesni kako je samu sebe do ovde dovela, ipak verujemo da mrva razuma postoji i minimalan osećaj odgovornosti prema građanima i ovoj zemlji, navode Tepić i Živković i pozivaju Maju Gojković da podnese ostavku i time „prizna svoje slabosti iz prošlosti i skloni se sa čela stola zarad budućnosti“.

Naravno, dodaju oni, to bi trebalo da učini „u prisustvu građana koji bi sa galerije pratili sednicu, i koji bi tu njenu odluku nagradili ovacijama koje je oduvek žarko želela“, ističe se u saopštenju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari