Poslanici postavljaju pitanja, Bakarec pita da li je Đilas inspirator ubistva Vučića 1Foto: Fonet/ Aleksandar Barda (Arhiva)

Poslanik u Skupštini Srbije sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ Nebojša Bakarec danas je na sednici parlamenta pitao da li je lider stranke slobode i pravde Dragan Đilas finansijer mafije i inspirator navodnog plana za ubistvo Aleksandra Vučića.

Bakarec je u delu sednice u kojem poslanici imaju pravo da postavljaju pitanja nadležnima, pitao ministra Aleksandra Vulina da li je moguće da je Veljko Belivuk u stvari krilo mafije koja već godinama preti Vučiću, da li je pripremao atentat i da li je slučajno Đilas baš sada optužio Vučića za fašizam.

Bakarec je tražio odgovor da li je Đilas na čelu finansijera pripreme ubistva Vučića i da li je Stranka slobode i pravde u sprezi sa mafijom.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir izjavio je da je dobro što se otkrivaju oni koji pomagali kriminalu te u tom smislu pitao šta će Ministartsvo zdravlja da preduzme protiv odgovornih u bolnici u Novom Pazaru koji su dali opravdanje napadačima na aktivistu Irfana Ugljanina u sred dana i zadržali ih u bolnici bez razloga.

Tandir je pozvao nadležne da smene rukovodstvo koje upravlja novopazarskom bolnicom već 15 godina.

Šef poslaničke grupe Ujedinjena dolina-SDA Sandžaka Šaip Kamberi postavio je pitanje premijerki Srbije Ani Brnabić na albanskom jeziku iskoristivši, kako je rekao, svoje pravo na to.

Kamberi je dodao da se nije prijavio na vreme pa prevodilac nije angažovan, ali da će prevod dostaviti skupštinskim službana u toku dana.

On je predložio Skupštini da razmisli o stalnom angažmanu prevodilaca, s obzirom na to da su potrebna samo dva, za mađarski i albanski jezik.

Na negodovanja koja su se tokom njegovog govora čula u sali, predsednik Skupštine Ivica Dačić poslanicima je rekao da ovo pravo postoji u zakonu i zamolio ih da to poštuju.

Poslanik SPS-a Toma Fila uputio je pitanje ministarki pravde Maji Popović da li u razgovor o promeni Ustava planira da uključi i advokate i da li je u planu izmena Keivičnog zakona.

Poslanici će u toku dana raztmatrati zakon o socijalnim kartama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari