Poslanici: Zašto je za Fruškogorski koridor namenjeno samo 200 miliona dinara? 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

U raspravi o budžetu u skupštini Srbije poslanici su danas pitali zašto je za izgradnju takozvanog Fruškogorskog koridora namenjeno samo 200 miliona dinara.

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić istakla je da je i taj novac namenjen za završetak dokumentacije, a da su planovi o izgradnji tog koridora izneti još 2016. godine.

Ona je dodala i da su premala sredstva od 7,9 milijardi dinara za Ministarstvo životne sredine, što je 0,6 odsto budžeta i da time država ne pokazuje dobru volju da ojača zeleni fond.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović odgovorio je da je auto-put Novi Sad- Ruma potreban, dokumentacija je urađena, treba da se završi eksproprijacija, a grade se i put Sremska Rača- Kuzmin kao i Ruma – Šabac.

On se saglasio i da treba ulagati više u životnu sredinu, ali i ukazao da je 7,9 milijardi tri puta više nego što se izdvajalo ranijih godina.

Poslanik Stranke moderne Srbije Vladimir Đurić pohvalio je što se izdvaja za deonicu puta od Novog Sada preko Rume i Šapca do Loznice, ali je i on ocenio da je 200 miliona dinara iz budžeta premalo, i da se sa tim sredstvima radovi ne mogu ni započeti.

On je dodao da se za naredne godine za ovu deonicu planiraju krediti od skoro milijardu evra. „Ali, videćemo kad i kako“, rekao je.

Ministar Nedimović ponovio je da se čeka završetak eksprporijacije i da građevinske mašine već pripremaju teren za Fruškogorski koridor.

U nastavku sednice u rad Skupštine ponovo se uključio ministar finansija Siniša Mali i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari