Poslanicima odobrili dodatne funkcije 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je većinom glasova dao pozitivno mišljenje da tri narodna poslanika, uz poslaničku, obavljaju još jednu javnu funkciju.

Poslanici Dragani Kostić odobreno je da radi i posao konsultanta u Agenciji za internu reviziju u Nišu.

Na zahtev poslanika Žarka Mićina, Odbor je pozitivno odgovorio da obavlja i funkciju zamenika člana Gradske izborne komisije Novog Sada.

Odlučeno je i da narodni poslanik Nenad Konstantinović može da bude i član Gradske izborne komisije Grada Beograda u proširenom sastavu.

Takođe, Odbor je dao pozitivno mišljenje da član Republičke izborne komisije Marko Danilović bude i član Gradske izborne komisije Grada Beograda u proširenom sastavu.

U raspravi na sednici Odbora, poslanik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić izjavio je da je neprimereno da poslanici vladajuće većine obavljaju toliko javnih funkcija i zaključio da vlast nema dovoljno kadrova kada pojedinci moraju da obavljaju više funkcija, uz dodatne nadoknade, i da treba prekinuti tu praksu.

Poslanica Dosta je bilo Branka Stamenković je ukazala da bi duple funkicije trebalo da su, po Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije izuzetak, a ustvari, Odbor o njima odlučuje kao o pravilu.

Predasedavajući Odborom Aleksandar Martinović je odgovorio da on ne izdaje naloge, već prema zakonu i obavezi, zahteve poslanika za obavljanje drugih funkcija stavlja na dnevni red da se Odbor o njima izjasni, kao sastavni deo porcedure, a da konačnu odluku donosi Agencija za borbu protiv korupcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari