Poslanički klub DSS ostaje kompletan 1Foto: FonetTV FoNet

Poslanički klub Demokratske stranke Srbije bar za sada ostaje kompletan.

Klub, kako za Danas kaže Sanda Rašković Ivić, šefica poslaničkog kluba DSS, uprkos ranijim najavama, bar za sada neće napustiti Đorđe Vukadinović, ali ni Slaviša Ristić, funkcioner DSS sa Kosova i Metohije koji je proteklog podneo ostavku u Predsedništvu stranke.

„Kao šef poslaničkog kluba Demokratske stranke Srbije u Narodnoj skupštini Republike Srbije, izvinila sam se gospodinu Đorđu Vukadinoviću zbog napada i nedoličnog ponašanja pojedinih članova DSS kojima je bio izložen poslednjih dana. Zahvalna sam mu što, i pored svega, ostaje član našeg kluba i što ćemo zajedno nastaviti našu borbu za slobodnu i demokratsku Srbiju“, kaže za Danas Rašković Ivić.

Protekle nedelje Đorđa Vukadinovića, koji je izabran na listi DSS, najavio je mogućnost izlaska iz poslaničkog kluba DSS ukoliko se ta stranka ne distancira od koalicija sa SNS na Vračaru i Voždovcu. On je tada rekao da nema namere da bude u tom društvu, ali i da neće vratiti poslanički mandat, jer smatra da ga je zaslužio. Nakon te njegove najave o napuštanu poslaničkog kluba DSS, reagovao je najpre funkcioner DSS Uroš Janković koji je optužio Vukadinovića da reketira DSS, pozivajući ga da vrati mandat, ali i Miloš Jovanović, koji je naveo da je Vukadinović tražio da mu DSS mesečno daje 370.000 dinara od novca koji stranka dobija iz budžeta.

Iako se očekivalo i da će Slaviša Ristić napustiti poslanički klub DSS , nakon što je na sednici Glavnog odbora stranke podneo ostavku na mesto člana Predsedništva stranke zbog, kako je naveo „kolaboracije sa Srpskom naprednom strankom“, to se nije dogoditi. Nezvanično, većina u poslaničkom klubu DSS podržava bivšu predsednicu stranke i protiv je saradnje sa SNS.

Sa druge strane, rukovodstvo DSS održalo je minulog vikenda sednicu Glavnog odbora, na kojoj je odlučeno da strankom rukovodi potpredsednik Miloš Jovanović do izbora novog lidera. Jovanović je na sednici i izabran za potpredsednika umesto Borka Ilića koji se povukao. Takođe, Jovanović je najavio kandidaturu za predsednika stranke. Podsetimo, Sanda Rašković Ivić se tokom leta povukla sa liderske pozicije, sa objašnjenjem da je DSS ne treba da učestvuje sa SNS u koalicijama na lokalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari