Poslanik Đukanović: Palio sam baklju sa svoje zgrade, nisam prekršio zabranu 1Foto: Screenshot/Twitter @damjanosat

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović potvrdio je za Danas da je sinoć oko 20.30 palio baklje, ali da je to činio sa svoje zgrade i da time nije prekršio policijski čas.

On je u kratkoj izjavi za naš list naveo da je baklju palio sa terase, iako se na video snimcima koji kruže po društvenim mrežama vidi da je bio na krovu višespratnice.

Da podsetimo, u sredu uveče, pola sata nakon protesta #Bukomprotivdiktature tokom kojeg su građani Srbije lupanjem u šerpe, pištaljkama i petardama pridružili akciji #DigniGlas, u beogradskom naselju Vidikovac, ali i u Zemunu, Novom Sadu, Nišu, Pančevu, pristalice SNS-a su uz bakljadu skandirale protiv jednog od opozicionih lidera, predsednika Stranke slobode i pravde, Dragana Đilasa.

Ranije tog dana, tokom rasprave u Skupštini Vladimir Đukanović je pozvao građane da se svakoga dana u 20 i 30 sati pridruže akciji stop tajkunima i kriminalcima i da sa svojih terasa glasnom muzikom daju odgovor na lupanje u šerpe odnosno akciju „Bukom protiv diktature“ koja je počela u nedelju.

Poslanik Demokratske stranke (DS) i član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Balša Božović zatražio je danas od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da mu da informaciju o broju osoba koje su privedene zbog sinoćnjeg „organizovanog divljanja huligana“ u vreme zabrane kretanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari