"Postupak pokrenut nakon što sam napustio DS" 1Foto: Miroslav Dragojević

Demokratska stranka pokrenula je postupak protv svog funkcionera, predsednika beogradske opštine Stari grad Marka Bastaća jer je otkriveno da je izdavao stranačke menice bez pokrića, saznaje N1 u DS-u.

Kako navode, koristio ih je za svoju kampanju u Opštini Stari Grad, iako je znao da je račun DS-a u blokadi, kao i da je to protivzakonito. Iz DS-a najavljuju da će protiv Bastaća najverovatnije pokrenuti i krivični postupak.

Na zatvorenom delu Sednice glavnog odbora DS, predsednik stranke Dragan Šutanovac rekao je da će se ispitati sve finansijske malverzacije i poručio da će DS biti stranka čistih računa i časnih ljudi.

Marko Bastać je potom, kako navode u DS-u, saopštio da će izaći iz te stranke jer se, kako kaže, bavi sobom i nema platformu za borbu protiv SNS-a.

Na ove navode DS, Bastać je večeras reagovao saopštenjem za javnost u kojem tvrdi da je posredi zamena teza, da ne postoji nikakva komisija DS-a već da je postupak pokrenut nakon što je on napustio stranku.

“Posle mog današnjeg saopštenja da sam odlučio da napustim stranku zbog odsustva jasne ideje i političke platforme koju građani očekuju od DS-a, usledio je ovaj njihov pokušaj da me napadnu bez ikakvog osnova što samo govori o stanju u kome se nalazi stranka. Ne postoji nikakva komisija Demokratske stranke, niti je ona danas osnovana na Glavnom odboru, i ne postoji nijedan dokument kojim su me ikada obavestili o bilo kakvim menicama i kršenju partijskih pravila”, naveo je Bastać u saopštenju.

On je naveo da nije otišao danas iz DS-a zbog nepostojeće komisije nego da je DS nakon njegove odluke pokušala da zameni teze.

“Stanovnici Starog grada su na prošlim izborima jasno rekli da podržavaju politiku liste koju predvodim i zbog toga nastavljam da se sa još većom energijom kao predsednik opštine borim za njihove interese”, naveo je on.

Bastać je inače u žižu javnosti dospeo nakon izbora kada su mediji objavili da su na listi DS-a u opštini Stari grad, čiji je nosilac bio, njegova supruga, njena sestra, njegova sestra i njen suprug, jedan rođak i majka njegovog kuma. On je to potvrdio gostujući na N1.

Raspušten odbor DS u Kragujevcu


Na današnjoj sednici Izvršnog odbora takođe je raspušten gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu a za poverenika je imenovan Ivan Dubljanin.

“Kragujevački gradski odbor je raspušten zbog nestručnog rada i zbog višemesečnog odsustva predsednika tog odbora, koji boravi i radi na drugom kontinentu. Vreme je da konsolidujemo rad stranke u gradu na Lepenici”, rekao je predsednik izvršnog odbora Radoslav Milojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari